Publisert Legg igjen en kommentar

Zao

Hvorfor Zao?

Zao er velkjent merke som vi sterkt ønsket å få inn da de lever opp til alle våre standarder. I tillegg til å være Cruelty-free & Vegan sertifisert av PETA, gjør de en fantastisk jobb med å leve opp til sitt ønske om å leve i harmoni med naturen. Rene råvarer, bærekraftig innpakning og et refill system gjør at det er vanskelig å finne en god grunn for hvorfor man ikke skal bytte til Zao.

Hvem er de?

Zao Organic Makeup ble startet i 2012 av fire venner i Frankrike. De fire var opptatt av å leve i harmoni med naturen og ønsket å lage et bærekraftig sminke merke med minimalt karbonutslipp og med helt naturlige ingredienser fra organiske jordbruk.

Zao er blant annet kjent for sin bambus emballasje og bruker det også som en ingrediens. Alle produktene er  Cruelty-free og Vegan sertifisert av PETA og sertifisert som enten organisk eller naturlig av Ecocert.

Organiske produkter:

Produktene til Zao er fylt med råvarer fra organiske jordbruk, som vil si at ingrediensene er fri for kjemikaler. Mye av dagens jordbruk tar i bruk sprøyting av plantevernmidler for å unngå ugress o.l. Med organiske råvarer er det ingen sprøyting og derfor helt rene og naturlige ingredienser. Zao er opptatt av kvalitet og innovasjon som gjør at de stadig kommer med nye og bedre produkter som er i full stand til å utfordre den ”normale” sminken.

Zao bruker naturlige pigmenter for å få farget sine produkter, som vil si at de f.eks tilfører planter eller mineraler med den ønskede fargen de vil lage. Produktene deres er rike med vitaminer, mineraler og antioksidanter, som gjør at de er skånsom og beroligende for huden. Zao sin sminke er også fri for gluten og skal heller ikke inneholde noen allergener (Det er selvfølgelig alltid anbefalt å lese hele innholdsfortegnelsen for å være sikker på at du ikke kjøper et produkt som du kan få en allergisk reaksjon av).

Bærekraftig emballasje:

Som nevnt er Zao kanskje mest kjent for sine bambus innpakninger som er både miljøvennlig og pene. Bambus er en plante som kan vokse flere meter høye og kan være like sterke og solide som tre. Den har også mange bruksområder, du kan spise den, fibrene kan bli brukt til å lage klær, bygge hus eller fine innpakninger. Bambusen trenger ca 4-5 år på å regenerere, i motsetning til trær som trenger nærmere 30 år. Dette gjør bambusen et mer bærekraftig alternativer og ved å velge dette minsker vi også plastforbruket.

Refill konsept:

I likhet med flere av våre leverandører har Zao også et refill konsept. Dette betyr at du kan spare både penger og miljøet. Ved å bruke påfyll poser i stede for å bare produsere nye bokser sparer vi planeten vår for plast, avfall og forbruker mindre energi. Dette gjør at det blant annet er billigere å fylle på din sminke, enn å måtte kjøpe en helt ny boks.

Ved å ha noen påfyll poser liggende kan du også selv eksperimentere med farger som passer deg og ditt humør for dagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.