Alle produkter du kommer til å finne hos oss vil være vegansk, det er det mange grunner til og vi skal gå gjennom noen av dem.

Hva betyr vegansk sminke?

Når noe er vegansk vil det si at produktet ikke inneholder noen bi-produkter fra dyr. Hva er et bi-produkt lurer du kanskje på? Det kan f.eks være melken fra kua, honning fra biene og lanolin som du kan få fra sauer. Vegansk sminke er derfor sminke som ikke inneholder denne type ingredienser.

Hvorfor skal vi velge vegansk?

Det finnes mange grunner til at man burde velge mer veganske produkter i hverdagen og de kan summeres ned til miljø, helse og en bedre planet. Dette høres kanskje uvirkelig ut at noe så lite skal ha så stor innvirkning på planeten vår, men la oss ta en titt på det.

  • Veganisme handler i første runde om dyrenes rettigheter. Du viser empati for andre skapninger enn bare mennesker og erkjenner at dyrene også har grunnleggende behov, som å unngå lidelser, leve, føle trygghet og oppleve glede.
  • Vegansk sminke inneholder mer naturlige ingredienser og mindre kjemikaler ( det kan selvfølgelig være noe kjemikaler da dette hjelper med bl.a hvor lenge et produkt holder). Det skal være bedre for de med sensitiv hud å velge vegansk, da disse er mildere mot huden.
  • Husdyrproduksjon (som er produksjon av f.eks melkeprodukter og kjøttprodukter) er lite bærekraftig og overprodusert. Ved å senke behovet for dyreprodukter, senker vi også klimautslippene som kommer fra produksjonen.
  • Det finnes veganske produkter til å matche alle budsjetter, det finnes flere variasjoner av både High-end og budsjett merker. Dessverre kan det være vanskelig å oppdrive i Norge og det er grunnen til at vi er her! Sånn at vi lettere kan velge vegansk sminke som passer med våre verdier og livsstil valg.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.