Skip to content

Concealer: Hvordan dekke mørke ringer under øynene?

Mørke ringer under øynene

Ble det en sen kveld i går? Kanskje du har sovet litt dårlig i det siste? Blå/grå poser under øynene kan skje de aller fleste og som regel kan det også heldigvis gjøres noe med. Her vil vi ta for oss hvordan du kan gjemme bort trøtte og slitne øyne med en god concealer.

Sliter du ofte med mørke ringer under øynene? Det kan være flere grunner enn bare lite søvn som får øynene til å reagere. Andre faktorer kan f. eks være stress og dehydrering. Derfor skal man i tillegg til nok søvn, også passe på å drikke nok vann og slappe av hver dag. Om øynene trenger litt ekstra fuktighet kan du også smøre på med en god øye serum

Farge sirkel med punkt i oransje og blå

Farge

Når du skal sminke vekk mørke ringer rundt øynene er det viktig med riktige farger på concealeren.  Mørke ringer er ofte blå eller grå og for å nøytralisere fargen må du ha en farge på motsatt side av fargesirkelen. For blå er det oransje, så da bør du ha en Concealer med oransje toner.

Bruker du Concealeren til å dekke noe du skal ha Foundation over er regelen at du concealeren skal være lysere enn din naturlige farge. Om du derimot ikke skal ha noen Foundation eller dekke over concealeren bør du ha en farge så lik som mulig din naturlige

Viser todelt concealer i boks

Påføring:

Ved påføring er det lett å tenke at man bare smører på i en halvmåne rett under øyet der problemet er, men her er det greit å vite at for best mulig resultat bør du jobbe i en trekant ned mot kinnet. På den måten får du et lysere utgangspunkt og vil se mer våken og frisk ut. (se bildet)

Med concealer er det viktig å blande eller ”blende”. Dette kan gjøres enkelt med en finger eller du kan bruke en concealer kost. Disse har som regel et lite børstehode for små detaljer og laget for å blande produktet godt inn uten synlig skille.

Det er også viktig å huske at om du skal dekke til concealeren med Foundation eller lignende bør du trykke deg rundt så du ikke drar det utover og ødelegger for det du har prøvd å skjule.

 

Viser mørke sirkler under øynen