Ny inn: BIOSOLIS

Generelt

Vi har fått inn en serie med økologiske solbeskyttelse akkurat i tide for sommeren. Biosolis er et Belgisk merke som siden 2010 har jobbet med økologiske solprodukter. Dette er produkter som er vennlig mot huden og kan brukes av alle, samtidig som de er trygge for naturen og miljøet.

Miljøet

Biosolis er medlem i 1% For The Planet, som betyr at de gir 1% av alle salgsinntekter til Reef Check og Surfrider Foundation Europe. Hva gjør disse valgte veldedige formålene? Jo, de jobber med å beskytte havene, korallrevene og strendene i verden, som er en viktig del av naturen og miljøet vårt. Hvorfor? Visste du at rundt 25.000 tonn med solprodukter blir sluppet løs i havet hvert år? Disse inneholder som regel parabener, kanelsyre, kamferderivater og benzofenon, og setter seg fast på korallrevene. Dette bleker dem, som fører til at de ikke får tilgang på sol og blir derfor ødelagt. Korallrevene er et viktig del av økosystemet her på jorden og derfor noe som må bli ivaretatt.

Ingredienser:

I tillegg til å gi penger til veldedige formål sørger Biosolis for at deres produkter er fri for ingredienser som er skadelig for miljøet og for huden vår. De bruker kun økologiske ingredienser som er fra 100% naturlig opphav. De er opptatt av gode ingredienser som både tar vare på og beskytter huden. Blant annet Aloe Vera og Karanja olje som gir fuktighet og beskyttelse. De bruker også et mineral filter som gjør at solen reflekteres bort fra huden din, i motsetning til kjemikal filtre i andre solkremer som trekkes inn i huden og omgjør UV strålingen, som kan føre til uønskede hudplager.

På grunn av sine vennlige ingredienser er det mulig for hele familien å bruke produktene fra Biosolis. Er du nyskjerrig eller ønsker å kjøpe et produkt til deg og familien din, kan du sjekke ut vårt utvalg HER.

Colour Match eller pengene tilbake Garanti

Les mer om Eco Minerals farge garanti

På alle våre produkter fra Eco Minerals er det en 30-dagers farge match garanti. Det vil si at hvis du finner ut at produktet ditt ikke er den fargen du ønsket kan du bytte den til en annen farge eller få pengene tilbake.

Dette er et flott konsept, men gjelder kun produktene fra Eco Minerals, det skal være tydelig informert på produktet hvis det faller under Colour Match garantien.

Ønsker du å ta i bruk garantien sender du en mail til bestilling@issymakeup.no så vil vi avtale nytt produkt eller pengene tilbake.

Hvordan kan jeg bidra?

food bird winter animal

For å kunne få en slutt på dyretesting er det viktig at flest mulig er med å bidrar. Dette krever minimalt med arbeid, og det finnes flere måter å gjøre det på.

Start fra nå!

Det er ingen grunn til å kaste ut alt du allerede eier som kanskje ikke er cruelty-free, men start fra nå og ta mer bevisste valg når du skal kjøpe ny sminke. En rask tur innom det store internett og du kan se om ditt favoritt merke tester på dyr eller ikke. Men som nevnt i en tidligere post så må man være litt obs.

Hvis du ønsker å være helt sikker på at dine produkter ikke har blitt testet på dyr bør du se etter noen av disse logoene på produktet eller nettsiden til merket:


Disse tre er de logoene du kan stole på, men også disse er er gitt på forskjellig grunnlag. På bildet under kan du ta en titt på hva de forskjellige logoene krever fra leverandørene.

Med dette i tankene er du klar for å ta bedre valg for dyrene når du handler sminke. Om du ønsker en lett oversikt over kjente merker som er cruelty-free godkjent anbefaler jeg nettsiden Cruelty-Free Kitty som har lister på både de som tester og ikke tester. Der kan du også se hvem som har fått hvilken cruelty-free logo.

Andre ting du kan gjøre:

Hvis du ønsker å bidra mer enn bare å bytte ut sminke produktene dine finnes det flere måter å hjelpe på. Den enkleste andre alternativet er å fortelle dine venner og nærmeste hvorfor de også burde ta mer bevisste valg når de handler, om det er sminke, velvære produkter eller rengjøringsprodukter.

Du kan også gå inn på nettsidene til organisasjoner som jobber mot dyretesting og for dyrenes rettigheter og se hvordan du kan bidra der.

Hvorfor Vegansk?

Alle produkter du kommer til å finne hos oss vil være vegansk, det er det mange grunner til og vi skal gå gjennom noen av dem.

Hva betyr vegansk sminke?

Når noe er vegansk vil det si at produktet ikke inneholder noen bi-produkter fra dyr. Hva er et bi-produkt lurer du kanskje på? Det kan f.eks være melken fra kua, honning fra biene og lanolin som du kan få fra sauer. Vegansk sminke er derfor sminke som ikke inneholder denne type ingredienser.

Hvorfor skal vi velge vegansk?

Det finnes mange grunner til at man burde velge mer veganske produkter i hverdagen og de kan summeres ned til miljø, helse og en bedre planet. Dette høres kanskje uvirkelig ut at noe så lite skal ha så stor innvirkning på planeten vår, men la oss ta en titt på det.

  • Veganisme handler i første runde om dyrenes rettigheter. Du viser empati for andre skapninger enn bare mennesker og erkjenner at dyrene også har grunnleggende behov, som å unngå lidelser, leve, føle trygghet og oppleve glede.
  • Vegansk sminke inneholder mer naturlige ingredienser og mindre kjemikaler ( det kan selvfølgelig være noe kjemikaler da dette hjelper med bl.a hvor lenge et produkt holder). Det skal være bedre for de med sensitiv hud å velge vegansk, da disse er mildere mot huden.
  • Husdyrproduksjon (som er produksjon av f.eks melkeprodukter og kjøttprodukter) er lite bærekraftig og overprodusert. Ved å senke behovet for dyreprodukter, senker vi også klimautslippene som kommer fra produksjonen.
  • Det finnes veganske produkter til å matche alle budsjetter, det finnes flere variasjoner av både High-end og budsjett merker. Dessverre kan det være vanskelig å oppdrive i Norge og det er grunnen til at vi er her! Sånn at vi lettere kan velge vegansk sminke som passer med våre verdier og livsstil valg.

Hvorfor Cruelty-free?

Her hos Issy Makeup er vi opptatt av at alle våre produkter kommer fra “cruelty-free” virksomheter. Hva betyr det? Jo det skal vi forklare her.

DYRETESTING

Dyretesting av produkter har eksistert i flere tiår, og er i dag fremdeles påkrevd i noen land for å kunne komme på markedet. De vanligste tingene å teste har vært medisin, kosmetikk, husholdnings artikler, tilsetningsstoffer i mat og plantevernmidler.

Innen kosmetikk har det vært vanlig å teste ingredienser og ferdige produkter på dyr som kaniner, mus, rotter og marsvin. I USA var det på et tidspunkt lovpålagt å teste produkter på dyr for å sikre at det var trygt for bruk på mennesker og det er i dag fortsatt lovlig.

Et liv som forsøkskanin i et laboratorium er et liv ingen dyr burde ha. De bor i små trange bur og testene de går gjennom kan gi varige skader og smerter eller død.

MOTSTANDEN

Det er mange som har vært motstander av dyretesting og har jobbet hardt for å få en slutt på det i mange år. I Norge og EU er det nå et forbud mot dyretesting på kosmetiske produkter. Det vil si at produsenter får ikke lov å lage produkter hvor ingredienser eller ferdig produkt er testet på dyr innen EU eller EØS land. Det er derimot lov å selge produkter som er produsert utenfor EU som er dyretestet.

I dagens samfunn er mange klar over de brutale tilstandene som er rundt forsøksdyr og det har derfor blitt reist flere organisasjoner og motstandsgrupper for å hjelpe dyrene. Blant noen kjente organisasjoner har vi NOAH, PETA og norsk Dyrevernalliansen.

CRUELTY-FREE

Det er ikke alltid like lett å forstå hva cruelty-free egentlig er, da det er mange feil og villedende forklaringer ute på nettet. Så her er definisjonen:

Dette betyr altså at om et selskap er cruelty-free så tester de ikke produktene sine på dyr. Dette høres jo veldig enkelt og greit ut, men det er noen ting å passe på. Hvem som helst kan hevde at produktene er cruelty-free selv om de tester på dyr. Dette er fordi det enda ikke finnes noen reguleringer på frasene som gjør at vi som forbrukere må være ekstra på vakt.

Hvordan du kan forsikre deg om dine favoritt merker virkelig er cruelty-free kan du lese mer om her!

HVORFOR ER DET VIKTIG?

Så hvorfor er det viktig å velge cruelty-free?

  • Det er viktig fordi det fremdeles i dag er små og uskyldige dyr som sitter fanget og blir testet på for at vi skal kunne pynte oss med mascara og leppestift. (ikke bra!)
  • Du er med å setter en standard for industrien som vil være med å forandre hvordan selskaper produserer sine produkter. De er i hovedsak opptatt av salg, så om salget går ned vil de gjøre nødvendige endringer for å få salget opp igjen.
  • Det er ikke et behov for å teste på dyr lenger da det i dag finnes flere andre alternativer til produkttesting.
  • Du er med å redder dyr fra en grusom hverdag

Velkommen

composition of cosmetic bottle with pink rose petals and wooden plate

Issy Makeup er en butikk i Norge som har som mål å gjøre det enklere å få tak i kosmetikk som er vegansk og cruelty-free. Vi vil tilby produkter fra merkevarer over hele verden som leverer etter våre kriterier om å være cruelty-free, vegansk og miljøbevisste.

Dyrevelferd og sminke skal kunne gå hånd i hånd, og ikke på bekostning av hverandre, er vårt budskap. Ønsket vårt er å gjøre det enklere å velge produkter som ikke er testet på dyr, samt gjøre folk mer bevisste på de valgene de tar når de kjøper sminke.

I dag har vi en liten fysisk butikk på Bjørkelangen i Viken fylke, i tillegg til utsalg her i nettbutikken. Foreløpig tilbyr vi produkter fra ni forskjellige merker, som kommer fra hele verden. Blant dem er Eco Minerals fra Australia, Annabelle Minerals fra Polen, Idun Minerals fra Sverige, Zao fra Frankrike, Jane Iredale fra USA Lille Kanin fra Danmark og So Eco fra England.

Vi jobber stadig med å øke utvalget vårt og tar gjerne i mot tips og ønsker på produkter eller merker dere skulle ønske få lettere tilgjengelig. Ta i såfall å send oss en mail på info@issymakeup.no så skal vi se nærmere på det!
Happy Shopping!

-Isabella