Skip to content

BB-krem: Hva er det?

Hva er det?

BB  kan stå for flere ting, noen populære er Blemish Balm eller Beauty Balm, men den mest nøyaktige er nok kanskje Beauty Balm. En BB kremen er som regel et flytende alt-i-et produkt som beskytter, utjevner, dekker og farger huden. En perfekt blanding av sminke og hudpleie som kan brukes som en farget dagkrem eller en lett Foundation.

 

Viser Camo Concealer fra e.l.f i fargen Light Beige smurt utover hvit bakgrunn
BB Cream kargekart

Når kom det?

Produktet ble fort populært for en del år siden etter at Korea hadde tatt det til seg og gjort det populært blant deres kjendiser, men denne fantastiske kremen har faktisk eksistert siden 1967. Den kommer opprinnelig fra Tyskland og ble designet for å dekke til rød og irritert hud etter ansiktsbehandlinger, derfor måtte den være pleiende mot huden i tillegg til å gi dekke.  

Så hva gjorde at BB kremen plutselig ble så populær for bare noen år siden kan man spørre? Kort sakt, den forkortet sminke stegene fra mange til 1. Dette er fordi den inneholder solfaktor, fuktighet og farge som før kunne være mange separerte produkter. I dag får du også kremen tilpasset til alle hudtyper og hudtoner, som gjør at folk kun trenger et produkt for å være klar for dagen

BB vs. Foundation

BB kremen er et Foundation alternativ som tilbyr lett dekke, mens den er snill mot huden.

Den største forskjellen mellom BB og Foundation er at en Foundation har et fokus på farge og dekkevne, mens BB kremen tilbyr enda mer med hudpleiende egenskaper og solfaktor.

BB kremen er ganske lett å jobbe med og det er ofte ikke nødvendig med en spesial børste for påføring. Vi anbefaler å bruke hendene eller en Beauty Sponge.